Történelem


1993 karácsonya
Anyukám vesz karácsonyra egy gitárt. Én 17 éves vagyok, és sík hülye bármiféle zenéhez. Sosem tanultam zenét korábban, csak hallgattam sokat, főleg ami akkortájt a rádióból folyt. Néhány napig tesómmal egymás kezéből kapkodjuk ki a gitárt, anyukánk tanít egy-két egyszerű dallamot, azt játsszuk. Aztán letesszük a gitárt porosodni.

1994. május
Az első adandó alkalommal elviszem egy osztálykirándulásra. El is törik szegényke. Mester bácsi szépen megcsinálja.

1994. szeptember
A nagy elhatározás. Szeretnék megtanulni gitározni. Beszerzek egy Muszty-Dobayt, meg barátaimtól tanulok rengeteg dolgot.

1994 vége
Már elég gyorsan tudok akkordokat váltogatni, a bontogatás is kezd menni. Nekiesek a Ha én rózsa bontogatásának. Kemény dió, de pár nap alatt nagyjából legyűröm.

1996. február
Veszek egy elektromos gitárt. Szép darab, de nem sokat játszom rajta azóta, rájöttem, hogy ez nem igazán az én világom.

1999 nyara
Az első Dobos-túrám. Kárpátalja.

2001. február 26.
Kezd átláthatatlanná válni a sok-sok innen-onnan beszerzett akkordgyűjtemény. Papírok, internetes oldalak, mind rengeteg hibával. Ezt megunva elkezdem inkább elkészíteni saját virtuális dalgyűjteményemet. Itt legalább tudom a dalokról, hogy mennyire jók, és a hibákat ki tudom javítani.

2001. augusztus 14.
Az erdélyi Dobos-túrán debütál a gitár.

2001. augusztus 18., Sepsibükszád
Nagy Zoli és Gergő édesapjától megismerjük a Bernát sógor nótát.

2002 első fele
Fél évig gitártanárhoz is járok, bizony!

2002 nyara
Dobos-túrán újra eltörik a gitár. Alacsony a Petőfi-kunyhó bejárata, megesik az ilyen. Most már nem sikerül olyan jóra összeraknia a mesternek. Mondhatni elég szar gitár lett belőle. Mindegy, előtte se volt jó darab. Túrákra még megteszi.

2003 nyara
Dobos-túrán megfogalmazódik az igény a dalolós csapat komolyabb összetartására és a dalgyűjtemény erős kipofozására. Ebből aztán legalább egy évig nem lesz még semmi.

2003. december 19.
Végre találok egy gitárt, ami tetszik. Meg is veszem gyorsan. Végre normális hangszeren tudok játszani itthon. Újra élmény a gitározás! A régit 10 éves korában végre nyugdíjazni tudom, már csak a túrákra veszem elő.

2004 nyara
Dobos túra természetesen most is van, még egy Republic koncertet is kifogunk.

2004. nyár vége
A Dobos-túra után elkezdem a tavalyi ötlet megvalósítását, beindul a Bernát sógor projekt.